هایپر اتوماسیون (Hyper-Automation) چیست؟ ارتباط آن با فرایندکاوی

هایپر اتوماسیون (Hyper-Automation) چیست؟ ارتباط آن با فرایندکاوی

هایپراتوماسیون یا Hyperautomation به گفته موسسه Gartner، یکی از روندهای تکنولوژیکی خواهد بود که بیشترین تاثیر را در دهه آینده خواهد داشت. این مفهوم که بسیار فراتر از مکانیزه و رباتی کردن کارهای دستی تکراری است که توسط افراد انجام می شود، به اتوماسیون هر فرآیند کسب و کار با استفاده از ترکیبی از اتوماسیون فرآیند روباتیک (RPA) و سایر فناوری های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین اشاره دارد.

اولین انقلاب صنعتی در پایان قرن هجدهم بود که از موتورهای بخار برای خودکارسازی صنعت نساجی استفاده شد. یک قرن بعد یعنی انقلاب صنعتی دوم، الکتریسیته و موتور احتراق اختراع شدند و در پایان قرن بیستم، سومین انقلاب با دیجیتالی شدن و اتوماسیون فرآیند همراه شد.

انقلاب صنعتی چهارم استفاده از ربات‌ها، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی را به ارمغان می‌آورد. فرآیندی که کشورهای پیشرفته را به سمت صنعتی سازی مجدد هدایت می‌کند تا توانایی خود را برای تولید کالاهای مصرفی خود به شیوه‌ای پایدار بازیابی کنند. در این زمینه جدید، ابراتوماسیون یا هایپراتوماسیون که به آن اتوماسیون فرآیند دیجیتال (DPA) یا اتوماسیون فرآیند هوشمند (IPA) نیز گفته می‌شود، یکی از روندهای تکنولوژیکی است که بیشترین تأثیر را در سال‌های آینده خواهد داشت.

هایپراتوماسیون چیست؟

هایپراتوماسیون شامل افزایش اتوماسیون فرآیندهای کسب و کار (زنجیره‌های تولید، جریان‌های کاری، فرآیندهای بازاریابی و غیره) با استفاده از هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشینی (ML) و اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) است. تا جایی که تقریباً هر کار تکراری را می‌توان خودکار کرد و حتی می‌توان فهمید که کدام فرآیندها را می‌توان خودکار کرد و ربات‌هایی برای انجام آن‌ها ایجاد کرد.

علاوه بر این، ابر اتوماسیون یک عامل کلیدی در تحول دیجیتال است زیرا دخالت انسان در فرآیندهای کم ارزش را حذف می‌کند و داده‌هایی را ارائه می‌دهد که سطحی از هوشمندی کسب و کار را ارائه می‌دهد که قبلاً در دسترس نبود. هایپراتوماسیون می‌تواند به یک عامل کلیدی در ایجاد سازمان‌های سیال تبدیل شود که قادر به انطباق سریع با تغییرات و پاسخگویی به آن‌ها هستند.

پیشنهاد بهفالب : فرآیندکاوی چیست؟

نکات کلیدی هایپراتوماسیون

هایپراتوماسیون مبتنی بر یک تکنولوژی واحد نیست، بلکه بر پایه ادغام تعدادی از آن‌ها است، از جمله:

اتوماسیون فرآیند رباتیک: اتوماسیون فرآیند رباتیک پیکربندی نرم افزاری را امکان پذیر می‌کند که به روبات‌ها یا بات‌ها اجازه می‌دهد وظایف تکراری و ساختار یافته را در سیستم‌های دیجیتال انجام دهند.

اتوماسیون رباتیک فرایند

یادگیری ماشینی: یادگیری ماشینی تکنولوژی است که با استفاده از الگوریتم‌ها به رایانه‌ها آموزش می‌دهد تا کارهای پیچیده را خودشان بدون نیاز به برنامه‌نویسی اضافی توسط انسان انجام دهند.

هوش مصنوعی: هدف هوش مصنوعی ایجاد ماشین‌هایی است که با تقلید از تفکر منطقی انسان قادر به تصمیم گیری و حل مشکلات باشند.

پیشنهاد بهفالب : هوش مصنوعی (AI) چیست؟

کلان داده: کلان داده یا Big Data مجموعه ای از تکنولوژی‌هایی است که ذخیره، تجزیه و تحلیل و مدیریت حجم عظیمی از داده‌های تولید شده توسط دستگاه‌ها به منظور شناسایی الگوها و ایجاد راه حل‌های بهینه را ممکن می‌سازد.

Cobots: کوبات‌ها ربات‌هایی هستند که وظایف مشترکی با کارگران انسانی دارند و فرآیندهای تولید را متحول می‌کنند.

چت بات‌ها: چت بات‌ها سیستم‌هایی مبتنی بر هوش مصنوعی، ML و پردازش زبان طبیعی (NLP) هستند که می‌توانند با استفاده از متن یا گفتار، مکالمه‌ای را در زمان واقعی با انسان برقرار کنند.

هایپراتوماسیون چگونه کار می کند؟

به گفته گارتنر، RPA غنی شده توسط هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی به هسته‌ای تبدیل می‌شود که تکنولوژی هایپراتوماسیون را ممکن می‌کند. با ترکیب این فناوری‌ها، می‌توان قدرت و انعطاف‌پذیری را در مکان‌هایی که قبلاً امکان‌پذیر نبود، اضافه کرد. بنابراین، کارهایی که قبلاً نمی‌توانستند خودکار شوند، می‌توانند به گونه‌ای باشند که توانایی‌های انسانی بر روی وظایفی با ارزش بیشتری مانند تصمیم‌گیری، تفسیر داده‌ها و استفاده از قدرت تفکر متمرکز شود.

GARTNER، مشاوره ITC: هایپراتوماسیون شامل ترکیب ابزارهای مختلفی مانند اتوماسیون فرآیند روباتیک (RPS) و هوش مصنوعی (AI) به منظور بهبود تصمیمات کسب و کار است.

پلتفرم‌های هایپراتوماسیون متنوع هستند و می‌توانند در کنار فناوری‌هایی که شرکت‌ها از قبل دارند، پیاده‌سازی شوند. همانطور که گفته شد، پلتفرم اصلی RPA است، اما مجموعه‌های هوشمند مدیریت فرآیندهای کسب و کار (iBPMS)، پلتفرم‌های یکپارچه‌سازی به عنوان سرویس (iPaaS) و موتورهای اطلاعاتی نیز وجود دارند. هایپراتوماسیون همچنین می‌تواند به ایجاد یک همزاد دیجیتالی یک سازمان (Digital Twin Organisation) کمک کند که یک نمایش مجازی از یک محصول یا جریان کاری است که می‌تواند نحوه تعامل فرآیندها را شبیه سازی کند و نشان دهد که کجا ارزش در زمان واقعی ایجاد می‌شود.

مزایای هایپر اتوماسیون

هایپراتوماسیون مزایای بی شماری هم برای عملکرد یک شرکت و هم برای رفاه کارگران آن دارد. این مزایا شامل:

  • ادغام فناوری‌هایی مثل مانند AI، ML، RPA و NLP در کارهای روزمره شرکت، به آن اجازه می‌دهد تا فرآیندها را سریع‌تر و کارآمدتر انجام دهد و خطاها را کاهش دهد.
  • افزایش رضایت کارکنان، زیرا کارمندان در یک محیط کاری هوشمند عمل می‌کنند و مجبور نیستند وقت خود را برای کارهای خسته کننده که هیچ ارزشی اضافه نمی‌کنند تلف کنند و توانایی نیروی کار را برای افزایش بهره وری و رقابت افزایش می‌دهد.
  • سازمان‌ها می‌توانند به صورت دیجیتالی متحول شوند و فرآیندهای کسب و کار و سرمایه گذاری خود را در فناوری همسو کنند.
  • کاهش هزینه‌های عملیاتی سازمان‌ها به گفته گارتنر، تا سال 2024، ترکیب فناوری هایپراتوماسیون با فرآیندهای عملیاتی بازطراحی شده هزینه‌ها را تا 30 درصد کاهش می‌دهد.
  • کلان داده و فناوری هوش مصنوعی به این معنی است که اطلاعات کسب و کار را می‌توان از داده‌ها استخراج کرد و تصمیمات را به طور موثرتری اتخاذ کرد.

پیشنهاد بهفالب : داده کاوی (Data mining) چیست؟

نقش فرایندکاوی در هایپراتوماسیون

نقشه فرایند بهفالب

شناسایی نقاط مناسب اتوماسیون با استفاده از فرایندکاوی

همانطور که در متن توضیح داده شد، هایپراتوماسیون ترکیبی از فناوری‌های یادگیری ماشینی، هوش مصنوعی و اتوماسیون رباتیک فرایند است. در کنار این فناوری‌ها، فرایندکاوی می‌تواند به عنوان یک مکمل عمل کند. فرایندکاوی با استفاده از داده‌های سیستم‌های اطلاعاتی می‌تواند فرایندهای سازمان را تحلیل کند و نقاطی که پتانسیل اتوماسیون دارند را شناسایی کند. همچنین یکی از مزایای اصلی هایپراتوماسیون، بهینه سازی مدوام است. این کار با فرایندکاوی بسیار سریع‌تر و راحت‌تر رخ می‌دهد،‌ زیرا تمامی فعالیت‌های فرایند بررسی می‌شود و نقاطی که نیاز به بهبود دارند در لحظه شناسایی می‌شوند.

جمع بندی

هایپراتوماسیون یکی از جدیدترین روندهای تکنولوژی است که تاثیر بسزایی بر کسب و کارها در آینده‌ی نزدیک خواهد داشت. هایپراتوماسیون با ترکیب تکنولوژی‌هایی مثل هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و فرایندکاوی، قادر است عملکرد کسب و کارها را به صورت قابل توجهی بهبود دهد. همانطور که در مقاله ذکر شد، هایپراتوماسیون شامل مزایای زیادی از جمله کاهش زمان و هزینه، بهبود تصمیم گیری و افزایش بهره وری و عملکرد است و اگر سازمان‌ها بخواهند که در فضای رقابتی باقی بمانند، باید به سمت آن جرکت کنند.

ارتباط با تیم متخصصین فرآیندکاوی بهفالب جهت رفع نیازهای سازمانی شما

5/5 - (1 امتیاز)
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *