تجزیه و تحلیل کسب و کار یا Business Analytics چیست؟

تجزیه و تحلیل کسب و کار یا Business Analytics چیست؟

تجزیه و تحلیل کسب و کار یا Business Analytics یک ابزار قدرتمند در بازار امروز است که می تواند برای تصمیم گیری و ایجاد استراتژی های کسب و کار مورد استفاده قرار گیرد. در تمامی صنایع، سازمان‌ها حجم وسیعی از داده ها را تولید می شود. این مقدار داده به نوبه خود نیاز به متخصصانی دارد که با داده آشنایی کامل داشته باشند و می دانند چگونه این اطلاعات را تفسیر و تجزیه و تحلیل کنند.

طبق مطالعه MicroStrategy، شرکت‌ها در سراسر جهان از داده‌ها برای موارد زیر استفاده می‌کنند:

  • بهبود کارایی و بهره وری (64 درصد)
  • دستیابی به تصمیم گیری موثرتر (56 درصد)
  • عملکرد مالی بهتر (51 درصد)

این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که 65 درصد از شرکت‌های جهانی قصد دارند که بر روی تجزیه و تحلیل بیشتر هزینه کنند.

با توجه به این روندهای بازار، به دست آوردن یک درک عمیق از تجزیه و تحلیل کسب و کار می‌تواند راهی برای پیشرفت شغلی شما و تصمیم گیری بهتر در محل کار باشد.

یان هاموند، پروفسور دانشکده بازرگانی هاروارد، در مصاحبه قبلی خود گفت: «استفاده از تجزیه و تحلیل داده‌ها روشی بسیار مؤثر برای نفوذ در یک سازمان است. “اگر بتوانید وارد یک جلسه شوید و افراد دیگر نظرات خود را داشته باشند، اما وقتی داده‌هایی برای پشتیبانی از استدلال‌ها و پیشنهادات خود داشته باشید، تاثیرگذار خواهید بود.”

قبل از پرداختن به مزایای تجزیه و تحلیل داده‌ها، مهم است که بدانیم اصطلاح “تحلیل کسب و کار” به چه معناست.

تجزیه و تحلیل کسب و کار چیست؟

تحلیل کسب و کار

تجزیه و تحلیل کسب و کار فرآیند استفاده از روش‌های کمی برای استخراج معنا از داده‌ها برای تصمیم گیری آگاهانه کسب و کار است.

چهار روش اصلی برای تجزیه و تحلیل کسب و کار وجود دارد:

  • توصیفی: تفسیر داده‌های تاریخی برای شناسایی روندها و الگوها
  • تشخیصی: تفسیر داده‌های تاریخی برای تعیین این که چرا اتفاقی افتاده است
  • پیش بینی کننده: استفاده از آمار برای پیش بینی نتایج آینده
  • تجویزی: استفاده از آزمایش و سایر تکنیک‌ها برای تعیین این که کدام نتیجه بهترین نتیجه را در یک سناریوی معین به همراه خواهد داشت

این چهار نوع روش تجزیه و تحلیل کسب و کار را می‌توان به صورت جداگانه یا پشت سر هم برای تجزیه و تحلیل تلاش‌های گذشته و بهبود عملکرد کسب و کار آینده استفاده کرد.


تجزیه و تحلیل کسب و کار در مقابل علم داده

برای درک این که تجزیه و تحلیل کسب و کار چیست، مهم است که آن را از علم داده متمایز کنید. در حالی که هر دو فرآیند داده‌ها را برای حل مشکلات کسب و کار تجزیه و تحلیل می‌کنند. تفاوت بین تجزیه و تحلیل کسب و کار و علم داده در نحوه استفاده از داده‌ها نهفته است.

تجزیه و تحلیل کسب و کار به استخراج بینش‌های معنادار از داده‌ها و تصویرسازی داده‌ها برای تسهیل فرآیند تصمیم گیری می‌پردازد، در حالی که علم داده بر درک داده‌های خام با استفاده از الگوریتم‌ها، مدل‌های آماری و برنامه نویسی متمرکز است. علیرغم تفاوت‌هایشان، هم تجزیه و تحلیل کسب و کار و هم علم داده، بینش‌هایی را از داده‌ها به‌دست می‌آورند تا تصمیمات کسب و کار را بهبود دهند.

برای درک بهتر این که چگونه بینش داده‌ها می‌توانند عملکرد سازمانی را افزایش دهند، در اینجا برخی از راه‌هایی که شرکت‌ها از استفاده از تجزیه و تحلیل کسب و کار سود برده‌اند، آورده شده است.

پیشنهاد بهفالب : فرایندکاوی چیست؟

مزایای تجزیه و تحلیل کسب و کار

تجزیه و تحلیل کسب و کار مزایای زیادی دارد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

1. تصمیم گیری آگاهانه تر

تجزیه و تحلیل کسب و کار می تواند یک منبع ارزشمند در هنگام نزدیک شدن به یک تصمیم استراتژیک مهم باشد.

هنگامی که شرکت Uber در اوایل سال 2018 دستیار COTA خود را ارتقا داد، ابزاری که از یادگیری ماشین و پردازش زبان طبیعی برای کمک به عوامل افزایش سرعت و دقت هنگام پاسخ به تیکت‌های پشتیبانی استفاده می‌کند، از تجزیه و تحلیل تجویزی برای بررسی این که آیا تکرار جدید محصول موثرتر از نسخه اولیه آن خواهد بود، استفاده کرد.

از طریق تست A/B، روشی برای مقایسه نتایج دو انتخاب مختلف، این شرکت تشخیص داد که محصول به روز شده منجر به خدمات سریع‌تر، پیشنهادات دقیق‌تر و نمرات بالاتر رضایت مشتری می‌شود. این بینش‌ها نه تنها فرآیند حل و فصل تیکت Uber را ساده کرد، بلکه میلیون‌ها دلار برای شرکت صرفه جویی کرد.


2. درآمد بیشتر

شرکت‌هایی که از ابتکارات داده و تجزیه و تحلیل استقبال می‌کنند، می‌توانند بازده مالی قابل توجهی را تجربه کنند.

تحقیقات McKinsey نشان می‌دهد سازمان‌هایی که روی داده‌های بزرگ سرمایه‌گذاری می‌کنند، به طور متوسط ۶ درصد افزایش سود دارند که برای سرمایه‌گذاری‌های پنج ساله این عدد به ۹ درصد می‌رسد.

با تکرار این روند، یک مطالعه اخیر توسط BARC نشان داد که کسب‌وکارهایی که می‌توانند سود خود را از تجزیه و تحلیل داده‌ها محاسبه کنند، به طور متوسط هشت درصد افزایش درآمد و 10 درصد کاهش در هزینه‌ها گزارش می‌دهند.

این یافته‌ها سود مالی واضحی را نشان می‌دهند که می‌تواند از یک استراتژی تحلیل قوی کسب و کار حاصل شود. استراتژی که بسیاری از شرکت‌ها می‌توانند با رشد بازار داده‌های بزرگ و تحلیل‌ها از آن بهره ببرند.


3. بهبود بهره وری عملیاتی

بهبود بهره وری عملیاتی

فراتر از سود مالی، تجزیه و تحلیل می‌تواند برای تنظیم دقیق فرآیندها و عملیات کسب و کار استفاده شود.

در گزارش اخیر KPMG در مورد روندهای نوظهور در زیرساخت‌ها، مشخص شد که بسیاری از شرکت‌ها اکنون از تجزیه و تحلیل پیش بینی برای پیش بینی مسائل تعمیر و نگهداری و عملیاتی قبل از تبدیل شدن به مشکلات بزرگ‌تر استفاده می‌کنند.

یک اپراتور شبکه تلفن همراه خاطر نشان کرد که از داده‌ها برای پیش بینی قطعی هفت روز قبل از وقوع استفاده می‌کند. با استفاده از این اطلاعات، شرکت می‌تواند با زمان‌بندی مؤثرتر تعمیر و نگهداری، از خاموشی‌ها جلوگیری کند و نه تنها در هزینه‌های عملیاتی صرفه‌جویی کند، بلکه اطمینان حاصل کند که دارایی‌ها را در سطوح عملکرد بهینه نگه می‌دارد.

چرا باید از تجزیه تحلیل کسب و کار استفاده کنید؟

اتخاذ یک رویکرد مبتنی بر داده برای کسب و کار می‌تواند نتایج بسیار مثبتی داشته باشد، اما بسیاری از شرکت‌ها گزارش می‌دهند که تعداد کارمندان ماهر در نقش‌های تحلیلی کم است.

لینکدین، تجزیه و تحلیل کسب و کار را به عنوان یکی از مهارت‌هایی که شرکت‌ها در سال 2024 به آن نیاز دارند، فهرست می‌کند. اداره آمار کار پیش‌بینی می‌کند که مشاغل تحلیل‌گر تحقیقات عملیاتی تا سال 2031 به میزان 23 درصد رشد کنند، نرخی بسیار بیشتر از میانگین نسبت به سایر مشاغل.

هاموند در مصاحبه قبلی گفت: «بسیاری از مردم می‌توانند اعداد مختلف را به دست آورند و محاسبه کنند، اما من فکر می‌کنم در موقعیت‌های بسیار محدودی قرار خواهند گرفت، مگر این که بتوانند به تفسیر آن تحلیل‌ها در زمینه‌ای که کسب و کار در آن رقابت می‌کند، کمک کنند.»

پیشنهاد بهفالب : هوش تجاری و فرایندکاوی چیست؟


مهارت هایی که تحلیلگران کسب و کار نیاز دارند

موفقیت به عنوان یک تحلیلگر کسب و کار فراتر از دانستن چگونگی محاسبات اعداد است. علاوه بر جمع آوری داده‌ها و استفاده از آمار برای تجزیه و تحلیل آن، داشتن مهارت‌های تفکر انتقادی برای تفسیر نتایج بسیار مهم است. مهارت‌های ارتباطی قوی نیز برای انتقال موثر بینش به کسانی که با تجزیه و تحلیل های پیشرفته آشنایی ندارند ضروری است. یک تحلیلگر داده موثر هم مهارت‌های فنی و هم مهارت‌های نرم افزاری را دارد تا اطمینان حاصل کند که سازمان از داده‌های خود به بهترین شکل استفاده می‌کند.

جمع بندی

اگر علاقه مند به سرمایه گذاری بر روی نیاز به متخصصان داده هستید، گذراندن دوره آنلاین تجزیه و تحلیل کسب و کار یکی از راه‌های گسترش مجموعه مهارت‌های تحلیلی و ارتقای حرفه خود به سطح بعدی است. از طریق یادگیری نحوه تشخیص روندها، آزمایش فرضیه‌ها و نتیجه گیری از نمونه‌های جمعیت، می‌توانید یک چارچوب تحلیلی بسازید که می‌تواند در تصمیم گیری‌های روزمره شما اعمال شود و به پیشرفت سازمان کمک کند.

ارتباط با تیم متخصصین فرآیندکاوی بهفالب جهت رفع نیازهای سازمانی شما

به این مطلب امتیاز دهید
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *